hits

HUGH HEFNER- EN FORKJEMPER MOT RASISME, OG FOR FEMINISME.
Foto: 360b/Shutterstock.com 

Torsdag 28 september. 2017

Jeg våkner opp med datteren min, og går rett inn på nyhetene. Klokken er syv. Jeg begynner å gråte. Først jeg blir trist. Så redd.

Hugh Hefner er død. 91 år gammel. Han skulle da aldri dø? Som symbolet og ikonet han var for 'liberalisme'. Mannen jeg hadde som forbilde da jentene i klassen ville bli Gro Harlem eller husmødre på Frogner. 

Nå trenger vi mennesker som Hefner som aldri før, og det er med sorg jeg oppdaterer innlegget fra i fjor. 
Men et ørlite håp er der: mannen var en god far som oppdro barn med gode fordomsfrie verdier. 
La oss håpe stafettpinnen går i arv.

Hugh Hefner. RIP

 

Onsdag 24 februar. 2016

Vi elsker Hugh Hefner av mange grunner. Han stod for en sunn liberalisering av sex verden trengte på femti- tallet, han er idealist, han er filantrop og han er den som ga en lang marsj i om du var hvit eller svart. På en tid da raseblanding var på linje med å være kommunist.
 
Dick Van Dyke, komikeren fra Chitty Chitty Bang Bang, hadde med et farget par i serien sin 'The Dick Van Dyke' show, og stod for en aldri så liten skandale i 1963. Og døråpner. Det vi ikke må glemme er at noen hadde åpnet døren allerede, og at den mannen huskes best for pupper og damer med kaninører. Typisk.
Vet du ikke hvem Hugh Hefner er, så er det mannen som grunnla genistreken Playboy. I dag tror folk flest han er en gammel gris i slåbråk med koner på 25 år. Selv er han født i 1927.

I 1953 ga Hefner ut sitt første blad. Marilyn Monroe var naken på coveret og opplaget var 50 000. I løpet av få år hadde han utviklet et blad for menn med en logo som han valgte fordi den var 'humoristisk og sexy'. Flere sier leende at man lissom leste Playboy på grunn av artiklene og ikke på grunn av nakne midtside- piker. Vel. Artiklene var faktisk på et nivå som kunne konkurrere med et hvert intellektuelt eller politisk tidsskrift og mannen blandet sex med underholdning, trender, - ismer og tiltrakk seg raskt de mest spennenede navnene innen litteratur, journalisme, film og TV.

TV, ja. I 1959 tok Hefner med seg Playboy- filosofien til TV- ruten. Først Playboy' Penthouse og siden Playboy After Dark. Begge showene var designet for å se ut som du ble med inn i Hefners kule leilighet, med gjester som stakk innom. Vanlige kvinner og menn, som så bra ut. Og ikke bare hvite mennesker. Svarte par var inkludert i festivitetene, og fikk ofte regjere alene i ruten. På en tid hvor denne minglingen mildt sagt var- uhørt.
Svarte artister underholdt, og stjerner som Sammy Davis Jr og Dizzy Gillespie opptrådte titt og ofte. Men Hefner fikk også med mindre kjente raseblandete band som the Gateway Singers og andre grupper av samme sort som plaget ledelsen i CBS. Gateway Singers ble blant annet kansellert fra The Ed Sullivan Show.
Komikeren og aktivisten Dick Gregory poengterer at selv svarte aldri hatt sett disse artistene før Hefner tok dem med i showene sine. Selv fikk Gregory gjennombruddet sitt i 1961 takket være Hefners show.

Hefner hadde åpnet nattklubbene sine et år tidligere, med Playboy bunniene som serverte i små baderakter med kaninører og en liten kanin- hale. Klubben var en umiddelbar suksess og franchise av stedet ble åpnet over hele Statene etter hvert. Menn betalte $25 dollar for en medlems- nøkkel, og disse ble raskt et status- symbol.  Nøkkelen garanterte tilgang til alle klubbene, men det ble fort et problem i Sør- statene som praktiserte segresjon. Når klubbene i Miami og New Orleans nektet svarte, inndro Hefner franchise lisensen og insisterte på en intergrert politikk på alle klubbene.

Hefner valgte også Afro- Amerikanske kvinner som Playmates. Jennifer Jackson ble den første svarte Playmate i mars 1965. Dette var tre år før super- modell Naomi Sims fikk coveret på Ladies' Home Journal. Sports Illustrated ventet hele tredve år før de fikk sin første svarte forside- modell- Tyra Banks. I 1996.  Altså over tredve år før Hefner gjorde det.

Hefner har gjort mye annet bra, og har vært liberal med hensyn til pot, og forbudet mot sodomi.
Han har gjort mye for kvinner også, og var en hippie med dress. Og privat jet- fly. Foto: Featureflash/Shutterstock.com

Vi takker rebellen, filantropen, og aktivisten Hefner for hva han har gjort for verdens kvinner og menn.

Hugh Hefner- en av de viktigste menneskene i moderne historie. 

Denne dokumentaren er viktig, så tilgi stemmene...
 2017- få med deg denne! Et MUST:


 


 

12 kommentarer

Det går dessverre ikke an å hylle Hugh Hefner. I flere 10 år har han publisert et magasin med særdeles attraktive kvinner som tilfeldigvis er nakne av særdeles høy kvalitet. Dette har Hugh Hefner valgt å vrake.

Å ta bort bilder med full nakenhet i Playboy, er nærmest å ta bort fotballen til fotballkamper

Daniel: ENIG! Men nettet er dessverre mer der spenna ligger og Playboy Plus er for grisete. Tragisk avgjørelse. Ser vi bort fra det, er han helten min. Centerfold uten center, lissom

Han har vel gjort mye MED kvinner også, mer eller mindre frivillig fra kvinnenes side...

RB: Han kunne lurt meg any day.

Bra at dette blir gjentatt og det er også verdt å nevne at han har sittet i fengsel mer enn ett par ganger på grunn av kvinnesaken og ikke minst segregeringen i USA.

Han var den første som hadde en svart komiker som presenterte vitsene sine for et blendahvitt publikum. Når han ble arrestert og spurt av media, sa han bare: "jeg forstår ikke forskjellen, hvorfor kan vi ha en hvit komiker og ikke en svart i salen min?"

Alle kan finne noe å kritisere hos andre og hos Hefner, men få kan si å ha hatt like mye betydning for så mange saker i en så vanskelig tid. Og det jeg liker, han gjorde det hele ut fra sin overbevisning og på en naturlig måte.

Richard Foss: love og takk til noen opplyste menn!

hei Alexia! Etter å ha lest bloggen din noen mnd vil jeg si at du har en god penn, og digger at du skriver om tema og personer de færreste tørr eller har peil på for den saks skyld. Har lest alle bøkene dine, og ser frem til ny. Skriv gjerne mer om dop, det digger jeg å lese om, selv om jeg sjøl har slutta med den usle bønnerøykinga hehe..Synest du er modig og virker som en ærlig og kul mamma. Skulle ønske jeg turte å være mer meg sjøl. Ikke så lett i lille Ålesund. Savner mine 12 år i Oslo. Musikk og film; det digger vi også! Kjør på, du er en vinner!:)

Ingvild: Ah! Så fett med fete lesere! Dop er gøy, det men utdyp det. Jeg kan ikke bare skrive om det uten grunn. Nå ga du meg en! Jeg mener jo alkohol er farligere. I neste bok blir det sex og dop, seff. Jeg er den moren kidsa mine vil ha til en viss grad. Vær deg selv, og fortsett med tilbakemeldinger! Vil ikke bli sånn døv blogger som bare tenker saker for å få klikk. Jeg er født provokatør, og det skal falle naturlig å 'vekke' folk. Lag ditt Oslo i Ålesund, du!

Marius Mehren

Marius Mehren

Jævlig bra skrevet :-)

Judas Iscaroit

Judas Iscaroit

Hefner. Var det ikke han som drev med prostitusjon?

Daniel: Med alle online tilbudene var det nok ikke lenger penger i mykporno blader. Så da brukte de heller dette som et PR stunt for å presse noen siste kroner ut av bladet.

Skriv en ny kommentar