hits

Derfor feirer jeg ikke kvinnedagen



 

 

Neste uke har jeg bursdag. Jeg blir 48 år.  En knapp uke etter 8 mars. En dag jeg ikke feirer.

 

Jeg er for gammel til å hisse meg opp over ungdommen, og syns i grunnen norske jenter gjør det bra. Noe VG og Minerva minner meg om ved å fronte venninneflokken i 'VG drar bra damer' og Minerva's utvalgte 'kule damer'. Men hvorfor blir de så mainstream og kjedelige med en gang de blir populære? Bloggere som lyver om kosmetiske operasjoner later som de liker å bli feite, mens anorektikere som selv spiller på kropp blir rasende på program som tar opp intimkirurgi. Den kvinnelige programlederen ble beskyldt for å verve pasienter. Merkelig. Selv ville hun heller vervet meg som journalist hvis jeg var ung.


Tåler vi damer ingenting lenger? Ser vi ikke menn som har det vondt? Er mannshatet så dypt forankret med en generasjon over meg som syns det var barnemishandling hvis du var hjemmeværende? Gro Harlem var forbilde, og siden jeg ikke syns hun var noe kul så jeg opp til Kåre Willoch i stedet.

 

Kvinner har alltid dolket meg i ryggen, og dette sier jeg etter å ha tenkt meg nøye om. I det offentlige behandler de meg ikke seriøst med mindre jeg har med en mann. Forleggeren min er mann, gynekologen min er mann, psykologen min er mann, advokaten min er mann og jeg jobber bare med mannlige redaktører. Fordi jeg blir sett på som likestilt. Ikke en kvinne. De er praktiske. Kvinnelige medarbeidere i kultur- Norge føler jo så mye at de driter i om timeplanen min blir forskjøvet, at jeg burde hente barn i barnehage og de kaller seg bare filmarbeidere når de søker støtte. Vi har så mange kvinnelige regissører i Norge at det er litt underlig internasjonalt. Men så har vi jo ikke Norge akkurat plassert seg på verdenskartet med kvinner. Fordi vi er ikke så opptatt av kontinuitet i arbeidet og tar permisjoner når det passer oss. Jeg har vært innom pornobransjen og der sitter det ikke fleskete menn, men damer rundt førti med kyniske pølsefingre og unngår skriftlige kontrakter.

 

 


Jeg har alltid sett opp til menn og mentorene mine er menn. På Facebook, privat og på jobb.
Gunnar Stavrum og mennene i side3 har latt meg få blogge der kvinner i ymse andre avisredaksjoner sier jeg 'ikke tenker meg godt nok om før jeg skriver'.
Jo'a. Jeg ser den. Dog. Jeg vil ikke bli sensurert av kvinneflokkene som ferdes privat under påskudd som 'girl power', og som syns det å dra frem puppen er feminisme. Syns jeg ser menn dra frem pikken hver gang de er syke eller blitt far. Eller 'by på seg selv' hver gang de er deppa. Det å blottlegge seg totalt psykisk og be om unnskyldning for den man har vært før, har nærmest blitt et feministisk prinsipp. Alle liker damer som tar et oppgjør med fortiden sin.
 

 

 

Nevnte VG elsker hardtslående damer og har en nærmest hebefil tinærmning til trender fra unge jenter. Dyrevelferd er ikke nevnt med et ord i en kritisk artikkel om kjøttfri måned. For dagens feminister dyrker heller pelskledde afroamerikanske gravide damer som legger ut bilder av seg selv i sjette måned. Feminister i dag er så redde for å vise svakhet ved empati, at de ikke bryr seg noe særlig om kosthold og miljø. Det er ikke likhet mellom levende skapninger, og sammenligner du en kvinne med et dyr er du Satan selv. En feminist fronter heller bacon enn en gris, og syns menn burde fortæres og drites ut som samme måte som måltidet.

 

Neste uke er jeg 48 år. Mor. Kvinne. Akkurat som i fjor.  

 

 

18 kommentarer

Hei Alexia. Herlig å se og høre fra deg igjen. Kvinnedagen begynner vel å bli utdatert i dagens samfunn? Du snakker om forbilder. Jeg har aldri hatt det. Liker kule mennesker. Så eks fotballspiller Cantona er vel det nærmeste jeg kommer et forbilde. Kul person som snakker rett fra levra. Veldig lik deg. Du er også dritkul og jeg digger deg rått. Ønsker deg og din familie alt godt. Du er så pen at jeg blir matt. Ha en fin tirsdag!

Hæ? Det var så usammenhengende at jeg ikke så en tråd engang.

Er ikke alltid enig med dine kommentarer, men gud bedre det er befriende å lese dine innspill sammenlignet med disse kvinnelige "hei bloggen"

Videre er det befriende å lese noen som er så er straight up. Virkelig take it or leave it-følelse.

Men du, 48? Trodde seriøst at man kunne skrelle bort i hvertfall et 10 år her.

And btw, jeg tar den diplomatiske varianten: Stifler's mom

Jeg finner dette innlegget forstyrrende. Du skriver fantastisk og jeg kjenner meg så ofte både uenig og enig med deg. Men jeg forstår ikke hva du egentlig vil frem til.

Men det er kanskje nettop fordi jeg anser meg selv som feminist, og ofte finner det vanskelig å kjenne igjen hvem jeg er kontra hvem folk tror jeg er. Jeg er feminist fordi jeg tror at alle skal ha lik rett og like muligheter uansett om du er sort, hvit, mann, kvinne, steit eller skeiv. Jeg blir ikke provosert av nakenhet hos kvinner, eller dem som velger å spille på sex for å oppnå noe i livet - så lenge det er dems valg, men jeg blir provosert av mannsjåvenisme (hele nettavisens forside for eksempel) eller av urettferdig behandlinger av medmennesker - uansett om de er menn eller kvinner.

så ja.. alt er svært forvirrende.

Det som dog er synd, er at du som kvinne ikke kan sette pris på kvinnedagen. Som tross alt markerer alt vi har kjempet for. Kvinnelige helter som har vært før oss og stått på for at du kan sitte og skrive dette blogginnlegget og bli tatt seriøst for det. At jeg kan gå til doktor uten at min mann har rett til å høre alt jeg blir behandlet for, eller at jeg kan ta opp et lov uten tillatelse fra far eller ektemann. Som noen av mange eksempler..

Hør hør! :-D

Robert Moseby

Robert Moseby

Tenk hvilken respekt kvinnekampen ville fått med flere tunger som dette.

Rett fra levra, no bull shit.

Det har alltid undret meg at forskjellen på kvinner og menn er noe negativt.

Hva slags samfunn har vi egentlig endt opp med når likestillingslovens første § i 2017 UNDERSTREKER bedring av kvinners stilling?

Likestilling er vel "lik stilling for alle mennesker uberoende av kjønn?"

Dobbeltmoralen er øredøvende.

du burde legge ut flere rumpebilder.

har ikke lest artikkelen ordentelig men er enig allikavel

Godt skrevet! Og noe å tenke på: Hvorfor har stort sett alle kvinner som har stor suksess samme tankesett som deg? Og de som sutrer og klager stort sett alltid ender opp i "ikke-produktive" yrker som medlemmer i "tenketanker", journalister i Dagbladet (o.lign), politikere på venstresiden eller profesjonelle sutrere/demonstranter.

Geir RosenvingeØrbeck

Geir RosenvingeØrbeck

Rett og slett fantastisk godt formulert👍 Ble 48 4 mars. Godt tegn på at Legendene er født i mars. Enjoy👍

Du velger altså å sette alle feminister og kvinner i samme bås. Du har dessverre ikke møtt alle kvinner og feminister i Norge til å komme med et slikt innlegg hvor du liker å framstå som at du vet alt. Å være imot feminisme er som å slå de kvinnene som ofret ALT for at DU skal få lov til å jobbe! For at DU skal få lov til å bli tatt seriøst i juridiske sammenhenger, for at DU skal få lov til å gå fra din mann, for at DU skal kunne stemme og få lov til å ha noe å si. Foreslår at du leser litt historie og lærer deg å sette pris på de som kjempet for rettighetene du har i dag. Alle feminister er ikke mannehatere..alle som vil ha like rettigheter for kvinner og menn er feminister. Så med mindre du ønsker å være underdanig er du også en feminist.

Faktisk veldig enig i det du skriver her. Grattis på forskudd forresten :-)

Godt skrevet.

Til deg som sier hu setter alle feminazier i en bås. Dere gjør jo akkurat det samme med menn,og kvinner.

Debattene på Internett og avisene er full av det.

Så jeg vil påstå at Alexia,ikke gjør noe annet en det dere feminister har gjort, i en årrekke

Haha, måtte faktisk flire litt av dette innlegget :-D Ærligheten kan sikkert virke brutal på en måte, men det er slik den burde være.

Ikke la være å feire bursdagen din, da! Og gratulerer på forskudd.

Gratulere med overstått.

Dette er den eneste blogen jeg leser. Synes du er ett fantastisk kvinnemenneske og kjenner at du gir meg troen på at det faktisk finnes kvinner der ute som faktisk skjønner at mannen ikke er årsak til absolutt alt som er galt der ute. Mye ja... men ikke alt :) synd du ikke har eget politisk parti. Hadde vært innteresant å se hva du har gjort med makt.

Jeg er ikke enig i alt du skriver i dette innlegget, men allikevel vil jeg si at det var fantastisk godt skrevet! Du har mange gode poeng som fikk meg til å tenke litt anderledes på noe jeg trodde jeg hadde gjort meg opp en mening om. Blogg mer!

Hei Alexia!

Lagt ned pennen?

Savner dine gode, morsomme og skarpe treffsikre innlegg😀

Tom

Skriv en ny kommentar