hits

Alexia's gourmet- hjørne

Gråsuppa

 

Jeg kan ikke få skrytt nok av det å ha skikkelige ingredienser og i går samlet jeg grønnsaker til en suppe. Nei. Ikke 'hjemme hos'-fest.
Normalt er jeg ikke tilhenger av a- endelser, men denne suppa er en ah- opplevelse. 

Jeg tok lokket til gresskaret fra Halloween oppi en gryte med vann

Neida. Jeg tullet-som jeg skrev i lokket. På gresskaret.

Beklager kvalitet på bildet, men jeg måtte riste blomkålet. Ble mye stress fordi grønnsakene skal kuttes opp innenfor samme tidsramme. Timing er ALT Mht matlaging. Kan du ikke det, kan du gi opp.

Gulrøtter gjør det fint Mht farge. De koker like treigt som poteter så de er lunefulle. Har du kork-underlag kan du bruke den som en skyve:

Her går det unna!

Grønnsaksbuljong bruker jeg til alt siden jeg ikke spiser kjøtt. Dere som spiser kjøtt kan ikke bruke kjøttbuljong fordi gråsuppa er 'til alle'. Religionsfri og fordomsfri.

Jeg fant litt purre. Den gir en fyrrig smak.

Igjen et uklart bilde. Dampen stod mot meg mens jeg rørte i den deilige suppen.

Vil du ha ekstra krydder så salte så mye du vil. Men husk: smaken er forskjellig. Hvis du er veldig glad i salt kan du muligens smake den til etterpå. Bare pass på at saltet står på bordet hvis du er vert.

Da er Gråsuppa servert! Nam nam

Godt stekt pizza

Det er ikke noen vits i å overdrive garnityr. Alt skal smake likt. Nam nam.

Bunnen må også stekes.

Del pizzaen i to hvis du er usikker på om den er gjennomstekt.

Fin-fin. Noe så godt som pizza da. Italiensk er jo ikke bare for flottenfeiere som går på italienske restauranter.

Vi Frogner-folk liker også pasta og pizza, og feiere. 

 

Nam nam.

Orientalsk rot-mat

Rot-grønnsaker er godt og sunt. Enkelt?

Tja. Ikke så lett som du skulle tro, men helt ok.

Kjøp en pakke med røtter. Økologiske disse.

Ta vann i en kjele. Hell grønnsakene oppi.

Her kommer orienten inn. Den ikke helt norske løken hvitløk.

Husk krydderet salt...

...og pepper(ikke amfetamin). Forestille deg at du gir noen en håndjager, så får du nok.

For å sjekke at de er k(OK)t, ta en bit av rotsiden av gulroten.

Dette er mitt triks da. Er den greia i midten igjen er retten ferdig.

Dere må regne med at noe er såpass hardt at det må spise uten å skjære. Som eple på en gaffel.

Ketchup er godt og demper den sterke hvitløk smaken.

Voila! Sunt og veldig godt. Du kan kaste det i deg med god samvittighet! Til gjester ville jeg kjøpt hver deres pakke.

Alexias peanøtt-fristelse

Denne retten går fort, men ha riktig redskap for hånd.

Du trenger

En banan

Peanøttsmør

Soya yogurt vanilje

Noe butt

Nam

Denne skal holde til to porsjoner så ta bare halve bananen først.

Neste porsjon krever mer innsats.

Ingrediensene. Nam nam.

Sleng boksen oppi så renner kanskje noe ut

Yougurt er sunt når den er vegansk

Resten av bananen

Siden første del av bananen ble most av andre halvdel, kler jeg her en agurk ut som banan.

Stampe

Stampe

Voila!

Her gjelder det ikke å forspise seg!

Bon apetit

ALEXIAS GOURMET- HJØRNE



Nam nam!

Jeg er veldig glad i mat, og ligger ikke på latsiden når jeg kokkelerer.

Alle vet at ingrediensene og tilbehøret/komponeringen er et 'must'.

Det skulle vært en del smiley og emoji's her, men jeg tror neppe Hellstrøm gjør sånn.
Så 'blogg' er jeg bare ikke.

Nedover vil du få serveringstips, og jeg tipper menyen holder til en uke.

Merk at bildene har kommentar, men at jeg 'krydrer' dem med litt flere.

Bon appetit!







Sånn, ja. Her har vi mye godt. Løkringer og noe greier med ost i.
Sleng det i en form og rett inn i ovnen.





Denne retten ga meg ideen til å samle på bilder av maten min.
Her har jeg noen fiskepinner, soyaboller, ris, og en potet jeg fant ferdigkokt.
Remulade og soyasaus lager litt farge.





Fruktsalat: ta en bit av alt og blande i munnen.





Familiens favoritt! Fiskegrateng med gulrøtter.





Annen variant av gratengen. Men da slipper man at den er frossen inni.





Pizza- enkelt og greit





Her i to- delt variant- også med avocado som 'grønt', men noe løk- ting også.





Eggerøre er enkelt og greit. kast sammen noen egg, men uten skall.
Et minutt i micro og du har noe snacks til din elskede. Sunt også.

Frokost- tips





Müsli med sjokoladesoyamelk. Hvis du slipper opp for vanlig.
Eplet er for å huske og spise det.





Riskaker med makrell i tomat. Her har du MDMA og Omega 3 og sånn.





Tidsklemma får en verdig motstander på denne 'alt i ett'.
Mange smaker på en gang. Litt asiatisk.





Du dør ikke av salat til frokost, lissom.





Speilegg. Stek egget og ta ketchup på.

 





Jeg er gal etter havregrøt, og nå ser dere hvorfor








Banana- splitt med kiwi


Tja. Nå har dere nok vann i munnen, men det kommer mer altså.

Alexias matblogg-middag avec dessert! Nam nam!

I dag har jeg valgt noe grønn pasta og slang på saus jeg fant i et glass.

Det ville smake med litt ekstra grønt tenkte jeg. Jeg tilsatte retten blomkål og gulrøtter. Hvis dere slenger det sånn oppi er det enklere å skjære.

For det er bare norsk å tro ikke blomkålblader er sunt. Nam nam.

Dessert. Riskaker med peanøtt-smør(det er ikke ekte smør. For det liker jeg ikke. Æsj!) og vegansk sjokoladepålegg.

Tips: smør den ene riskaken å 'vri' den mot den andre. Du sparer masse tid og nå tenker jeg du er sulten. Fristelser og vann i munnen lager ofte dårlige desserter!

Vri!

Voila! Maten er servert! Godt og sunt. Nam nam.

Nam nam. Roe egget og sånn. To knekkebrød med pålegg.

I dag lager jeg en gamlel kjenning: egg og kaviar på knekkebrød. Men jeg er en søtmunn og må ha litt dessert. Syltetøy med banan.

Frittgående egg. Seff. De første ble kokt til de stekte. Annen variant av pochert egg.

En god matpult må man ha!

Legg frem to knekkebrød

Skjær opp egget. Pass opp for kniv med tagger. Mye søl. Jeg bruker denne.

Lag sikk-sakk mønster over kaviar. Her har det gått fort så jeg har begynt å lage desserten. Timing er alt.

Bananer må ned. Brune?

Du tror fremdeles disse er finito?

Nei du. Fin-fine inni.

Prøvesmake, lille tass. Humre. En hund etter snadder.

Jeg glemte å ta bildet for jeg var så sulten. Sorry.

Jeg spiser i mørket, og da lærer du deg å tilpasse det faktum at du ligger når du koser deg: bruk en bit av knekkebrødet som matskyve. Tradisjon er trendig og hvorfor skal matskyver i sølv være dåpspresanger når eggeglass er crossover?

Nam nam! To hunder etter snadder. Håper det smaker. Voff.

Fiskegrateng går til de små i dag.

TIRSDAG- ALEXIA'S MATKROK- NAM NAM

Jeg har valgt en mer estetisk linje denne gangen, men maten er like enkel og god altså.





I går var det lite å trylle med i kjøleskapet, men jaggu klarte jeg det ikke!

Dessverre må jeg innrømme retten ikke er av de sunneste, for jeg liker sunn mat best.

Jeg fant en boks mais, og noen gulrøtter i plast fra en Fjordland- middag til sønnen min og lagde:

Varme grønnsaker. Krydret med litt salt. Nam nam. Og jeg kjøper sånne ferdig beger med hummus og spiser aldri breadsticks grunnet karbo. Derfor fant jeg en pose med åtte 'lokk' med breadsticks. Til dessert en questbar med Oreosmak.





Jeg tok ut snusen først. Egentlig snuser jeg ikke, men er gal etter Nick & Johnyy crushed ice/white.

I dag skal jeg flotte meg med det beste jeg vet: havregrøt.
Typen min syns det er lurt jeg kjøper sånne porsjonspakninger, da jeg har en tendens til å lage grøten litt hard når den lages fra scratch- stor pose.



Jeg smelter den frosne pakken med syltetøy og slenger oppå.

Så har jeg salat med dressing. Milkshaken er IKKE til meg.

Vil du gjøre det ekstra kos, tenn et sterinlys som matcher grøten. Enkelt og lekkert!



Nå ble jeg sulten gitt! Nam nam!

FISKEPINNER I NYTT DESIGN. NAM NAM!





Jeg trodde ikke mine egne øyne! Nytt design. Jeg røsket til meg to pakker.



Jeg tar ca 6 stk og putter på tallerken. Så inn i mikroovnen. Jeg gledet meg sånn at bildene ble uklare.



Men. Som med all matlaging er det alltid et men. Du må sjekke at de ikke er frosne i midten. Stikk en gaffel midt i en fiskepinne. Hvis den står er det et dårlig tegn: den er frossen inni.



Ja. Jeg ble litt irritert og kom til å riste fiskepinnen.



Jeg delte den brutalt i to og kjente at den var ferdig etter flere minutter i mikrobølgen.



Remuladen må klippes i et lite hjørne. Det blir sølete hvis du bommer kraftig:



Neeeeeeeeeei! Ikke stort hull.



Voila! Maten er servert!

Nam nam.

Alexia

ALEXIAS GOURMET- HJØRNE



Nam nam!

Jeg er veldig glad i mat, og ligger ikke på latsiden når jeg kokkelerer.

Alle vet at ingrediensene og tilbehøret/komponeringen er et 'must'.

Det skulle vært en del smiley og emoji's her, men jeg tror neppe Hellstrøm gjør sånn.
Så 'blogg' er jeg bare ikke.

Nedover vil du få serveringstips, og jeg tipper menyen holder til en uke.

Merk at bildene har kommentar, men at jeg 'krydrer' dem med litt flere.

Bon appetit!







Sånn, ja. Her har vi mye godt. Løkringer og noe greier med ost i.
Sleng det i en form og rett inn i ovnen.





Denne retten ga meg ideen til å samle på bilder av maten min.
Her har jeg noen fiskepinner, soyaboller, ris, og en potet jeg fant ferdigkokt.
Remulade og soyasaus lager litt farge.





Fruktsalat: ta en bit av alt og blande i munnen.





Familiens favoritt! Fiskegrateng med gulrøtter.





Annen variant av gratengen. Men da slipper man at den er frossen inni.





Pizza- enkelt og greit





Her i to- delt variant- også med avocado som 'grønt', men noe løk- ting også.





Eggerøre er enkelt og greit. kast sammen noen egg, men uten skall.
Et minutt i micro og du har noe snacks til din elskede. Sunt også.

Frokost- tips





Müsli med sjokoladesoyamelk. Hvis du slipper opp for vanlig.
Eplet er for å huske og spise det.





Riskaker med makrell i tomat. Her har du MDMA og Omega 3 og sånn.





Tidsklemma får en verdig motstander på denne 'alt i ett'.
Mange smaker på en gang. Litt asiatisk.





Du dør ikke av salat til frokost, lissom.





Speilegg. Stek egget og ta ketchup på.

 





Jeg er gal etter havregrøt, og nå ser dere hvorfor








Banana- splitt med kiwi


Tja. Nå har dere nok vann i munnen, men det kommer mer altså.