hits

Alexia's gourmet- hjrne

Grsuppa

 

Jeg kan ikke f skrytt nok av det ha skikkelige ingredienser og i gr samlet jeg grnnsaker til en suppe. Nei. Ikke 'hjemme hos'-fest.
Normalt er jeg ikke tilhenger av a- endelser, men denne suppa er en ah- opplevelse. 

Jeg tok lokket til gresskaret fra Halloween oppi en gryte med vann

Neida. Jeg tullet-som jeg skrev i lokket. P gresskaret.

Beklager kvalitet p bildet, men jeg mtte riste blomklet. Ble mye stress fordi grnnsakene skal kuttes opp innenfor samme tidsramme. Timing er ALT Mht matlaging. Kan du ikke det, kan du gi opp.

Gulrtter gjr det fint Mht farge. De koker like treigt som poteter s de er lunefulle. Har du kork-underlag kan du bruke den som en skyve:

Her gr det unna!

Grnnsaksbuljong bruker jeg til alt siden jeg ikke spiser kjtt. Dere som spiser kjtt kan ikke bruke kjttbuljong fordi grsuppa er 'til alle'. Religionsfri og fordomsfri.

Jeg fant litt purre. Den gir en fyrrig smak.

Igjen et uklart bilde. Dampen stod mot meg mens jeg rrte i den deilige suppen.

Vil du ha ekstra krydder s salte s mye du vil. Men husk: smaken er forskjellig. Hvis du er veldig glad i salt kan du muligens smake den til etterp. Bare pass p at saltet str p bordet hvis du er vert.

Da er Grsuppa servert! Nam nam

Fltegratinerte poteter

Putt pakken i ovnen. Uten emballasjen.

Men steker du den for lenge blir det halv porsjon. Kjp to poser for sikkerhets skyld.

Godt stekt pizza

Det er ikke noen vits i overdrive garnityr. Alt skal smake likt. Nam nam.

Bunnen m ogs stekes.

Del pizzaen i to hvis du er usikker p om den er gjennomstekt.

Fin-fin. Noe s godt som pizza da. Italiensk er jo ikke bare for flottenfeiere som gr p italienske restauranter.

Vi Frogner-folk liker ogs pasta og pizza, og feiere.

Nam nam.

Orientalsk rot-mat

Rot-grnnsaker er godt og sunt. Enkelt?

Tja. Ikke s lett som du skulle tro, men helt ok.

Kjp en pakke med rtter. kologiske disse.

Ta vann i en kjele. Hell grnnsakene oppi.

Her kommer orienten inn. Den ikke helt norske lken hvitlk.

Husk krydderet salt...

...og pepper(ikke amfetamin). Forestille deg at du gir noen en hndjager, s fr du nok.

For sjekke at de er k(OK)t, ta en bit av rotsiden av gulroten.

Dette er mitt triks da. Er den greia i midten igjen er retten ferdig.

Dere m regne med at noe er spass hardt at det m spise uten skjre. Som eple p en gaffel.

Ketchup er godt og demper den sterke hvitlk smaken.

Voila! Sunt og veldig godt. Du kan kaste det i deg med god samvittighet! Til gjester ville jeg kjpt hver deres pakke.

Alexias peantt-fristelse

Denne retten gr fort, men ha riktig redskap for hnd.

Du trenger

En banan

Peanttsmr

Soya yogurt vanilje

Noe butt

Nam

Denne skal holde til to porsjoner s ta bare halve bananen frst.

Neste porsjon krever mer innsats.

Ingrediensene. Nam nam.

Sleng boksen oppi s renner kanskje noe ut

Yougurt er sunt nr den er vegansk

Resten av bananen

Siden frste del av bananen ble most av andre halvdel, kler jeg her en agurk ut som banan.

Stampe

Stampe

Voila!

Her gjelder det ikke forspise seg!

Bon apetit

ALEXIAS GOURMET- HJRNE



Nam nam!

Jeg er veldig glad i mat, og ligger ikke p latsiden nr jeg kokkelerer.

Alle vet at ingrediensene og tilbehret/komponeringen er et 'must'.

Det skulle vrt en del smiley og emoji's her, men jeg tror neppe Hellstrm gjr snn.
S 'blogg' er jeg bare ikke.

Nedover vil du f serveringstips, og jeg tipper menyen holder til en uke.

Merk at bildene har kommentar, men at jeg 'krydrer' dem med litt flere.

Bon appetit!







Snn, ja. Her har vi mye godt. Lkringer og noe greier med ost i.
Sleng det i en form og rett inn i ovnen.





Denne retten ga meg ideen til samle p bilder av maten min.
Her har jeg noen fiskepinner, soyaboller, ris, og en potet jeg fant ferdigkokt.
Remulade og soyasaus lager litt farge.





Fruktsalat: ta en bit av alt og blande i munnen.





Familiens favoritt! Fiskegrateng med gulrtter.





Annen variant av gratengen. Men da slipper man at den er frossen inni.





Pizza- enkelt og greit





Her i to- delt variant- ogs med avocado som 'grnt', men noe lk- ting ogs.





Eggerre er enkelt og greit. kast sammen noen egg, men uten skall.
Et minutt i micro og du har noe snacks til din elskede. Sunt ogs.

Frokost- tips





Msli med sjokoladesoyamelk. Hvis du slipper opp for vanlig.
Eplet er for huske og spise det.





Riskaker med makrell i tomat. Her har du MDMA og Omega 3 og snn.





Tidsklemma fr en verdig motstander p denne 'alt i ett'.
Mange smaker p en gang. Litt asiatisk.





Du dr ikke av salat til frokost, lissom.





Speilegg. Stek egget og ta ketchup p.





Jeg er gal etter havregrt, og n ser dere hvorfor








Banana- splitt med kiwi


Tja. N har dere nok vann i munnen, men det kommer mer alts.

Alexias matblogg-middag avec dessert! Nam nam!

I dag har jeg valgt noe grnn pasta og slang p saus jeg fant i et glass.

Det ville smake med litt ekstra grnt tenkte jeg. Jeg tilsatte retten blomkl og gulrtter. Hvis dere slenger det snn oppi er det enklere skjre.

For det er bare norsk tro ikke blomklblader er sunt. Nam nam.

Dessert. Riskaker med peantt-smr(det er ikke ekte smr. For det liker jeg ikke. sj!) og vegansk sjokoladeplegg.

Tips: smr den ene riskaken 'vri' den mot den andre. Du sparer masse tid og n tenker jeg du er sulten. Fristelser og vann i munnen lager ofte drlige desserter!

Vri!

Voila! Maten er servert! Godt og sunt. Nam nam.

Nam nam. Roe egget og snn. To knekkebrd med plegg.

I dag lager jeg en gamlel kjenning: egg og kaviar p knekkebrd. Men jeg er en stmunn og m ha litt dessert. Syltety med banan.

Frittgende egg. Seff. De frste ble kokt til de stekte. Annen variant av pochert egg.

En god matpult m man ha!

Legg frem to knekkebrd

Skjr opp egget. Pass opp for kniv med tagger. Mye sl. Jeg bruker denne.

Lag sikk-sakk mnster over kaviar. Her har det gtt fort s jeg har begynt lage desserten. Timing er alt.

Bananer m ned. Brune?

Du tror fremdeles disse er finito?

Nei du. Fin-fine inni.

Prvesmake, lille tass. Humre. En hund etter snadder.

Jeg glemte ta bildet for jeg var s sulten. Sorry.

Jeg spiser i mrket, og da lrer du deg tilpasse det faktum at du ligger nr du koser deg: bruk en bit av knekkebrdet som matskyve. Tradisjon er trendig og hvorfor skal matskyver i slv vre dpspresanger nr eggeglass er crossover?

Nam nam! To hunder etter snadder. Hper det smaker. Voff.

Fiskegrateng gr til de sm i dag.

TIRSDAG- ALEXIA'S MATKROK- NAM NAM

Jeg har valgt en mer estetisk linje denne gangen, men maten er like enkel og god alts.





I gr var det lite trylle med i kjleskapet, men jaggu klarte jeg det ikke!

Dessverre m jeg innrmme retten ikke er av de sunneste, for jeg liker sunn mat best.

Jeg fant en boks mais, og noen gulrtter i plast fra en Fjordland- middag til snnen min og lagde:

Varme grnnsaker. Krydret med litt salt. Nam nam. Og jeg kjper snne ferdig beger med hummus og spiser aldri breadsticks grunnet karbo. Derfor fant jeg en pose med tte 'lokk' med breadsticks. Til dessert en questbar med Oreosmak.





Jeg tok ut snusen frst. Egentlig snuser jeg ikke, men er gal etter Nick & Johnyy crushed ice/white.

I dag skal jeg flotte meg med det beste jeg vet: havregrt.
Typen min syns det er lurt jeg kjper snne porsjonspakninger, da jeg har en tendens til lage grten litt hard nr den lages fra scratch- stor pose.



Jeg smelter den frosne pakken med syltety og slenger opp.

S har jeg salat med dressing. Milkshaken er IKKE til meg.

Vil du gjre det ekstra kos, tenn et sterinlys som matcher grten. Enkelt og lekkert!



N ble jeg sulten gitt! Nam nam!

FISKEPINNER I NYTT DESIGN. NAM NAM!





Jeg trodde ikke mine egne yne! Nytt design. Jeg rsket til meg to pakker.



Jeg tar ca 6 stk og putter p tallerken. S inn i mikroovnen. Jeg gledet meg snn at bildene ble uklare.



Men. Som med all matlaging er det alltid et men. Du m sjekke at de ikke er frosne i midten. Stikk en gaffel midt i en fiskepinne. Hvis den str er det et drlig tegn: den er frossen inni.



Ja. Jeg ble litt irritert og kom til riste fiskepinnen.



Jeg delte den brutalt i to og kjente at den var ferdig etter flere minutter i mikroblgen.



Remuladen m klippes i et lite hjrne. Det blir slete hvis du bommer kraftig:



Neeeeeeeeeei! Ikke stort hull.



Voila! Maten er servert!

Nam nam.

Alexia

ALEXIAS GOURMET- HJRNE



Nam nam!

Jeg er veldig glad i mat, og ligger ikke p latsiden nr jeg kokkelerer.

Alle vet at ingrediensene og tilbehret/komponeringen er et 'must'.

Det skulle vrt en del smiley og emoji's her, men jeg tror neppe Hellstrm gjr snn.
S 'blogg' er jeg bare ikke.

Nedover vil du f serveringstips, og jeg tipper menyen holder til en uke.

Merk at bildene har kommentar, men at jeg 'krydrer' dem med litt flere.

Bon appetit!







Snn, ja. Her har vi mye godt. Lkringer og noe greier med ost i.
Sleng det i en form og rett inn i ovnen.





Denne retten ga meg ideen til samle p bilder av maten min.
Her har jeg noen fiskepinner, soyaboller, ris, og en potet jeg fant ferdigkokt.
Remulade og soyasaus lager litt farge.





Fruktsalat: ta en bit av alt og blande i munnen.





Familiens favoritt! Fiskegrateng med gulrtter.





Annen variant av gratengen. Men da slipper man at den er frossen inni.





Pizza- enkelt og greit





Her i to- delt variant- ogs med avocado som 'grnt', men noe lk- ting ogs.





Eggerre er enkelt og greit. kast sammen noen egg, men uten skall.
Et minutt i micro og du har noe snacks til din elskede. Sunt ogs.

Frokost- tips





Msli med sjokoladesoyamelk. Hvis du slipper opp for vanlig.
Eplet er for huske og spise det.





Riskaker med makrell i tomat. Her har du MDMA og Omega 3 og snn.





Tidsklemma fr en verdig motstander p denne 'alt i ett'.
Mange smaker p en gang. Litt asiatisk.





Du dr ikke av salat til frokost, lissom.





Speilegg. Stek egget og ta ketchup p.





Jeg er gal etter havregrt, og n ser dere hvorfor








Banana- splitt med kiwi


Tja. N har dere nok vann i munnen, men det kommer mer alts.