hits

juli 2017

Kom deg vekk
 

 

 

 

Det er alt for mange som er i forhold, som ikke skjønner at livet faktisk er grønnere på den andre siden.

For hvis du ikke er lykkelig i et forhold, tror du at du blir mindre lykkelig av å gjøre det slutt?

Spør deg selv om den du er sammen med unner deg å ha det bra. Er vedkommende interessert i deg når du ikke syns, eller er du 'out of mind out of sight'?

Dette gjelder de som er gift, samboere og alt annet som innebærer ordet 'relasjon'. 

Mange kriser kan løses, men ikke hvis du er sammen med en som rett og slett ikke bryr seg om deg.

En som syns det er praktisk å ha deg der, og at det ser bra ut utad. 
Som lyver for deg, og baksnakker deg. 

Sånne forhold fører til to ting: utroskap eller at du mister livsgnisten.

Alle er så redde for å dø alene, men er det bedre å dø mens du lever?

Til dere som er elskerinner/elskere også. Det er da mer intimt å ha sex enn å ha barn sammen og eie hus?
Det triste her er at noen ser ut til å være mer redd for å miste huset, så bli kvitt dritten før vedkommende fucker opp to familier. 

 

Finn deg en ny partner eller vær alene. 

Penger og fasade er ikke alt. Ekte kjærlighet er gratis. 

Tenk på alle de som ikke har mulighet til å komme seg vekk?

 

Alexia 

Ja til dop 

Hvorfor er vi voksne så totalt blåst når det gjelder dop? 

Hvorfor kan vi drekke med begge hender, og fordømme hasj?
 

Hvorfor lærer vi ikke at alkohol er like farlig som heroin, når det står på nettet?
Vet dere at dagens unge sannsynligvis kan mer om kjemikaler nettopp på grunn av nettet?
Mens vi andre sitter med tolv års skolegang der vi ikke husker en dritt av fysikktimene.

For rus er ikke bare et sosiologisk problem. I likhet med kosthold er det vranglæren som er farlig. 
Det er bullshit å tro man trenger melk og kjøtt for å bli stor og sterk. Det er også seriøst på trynet å tro at vin ikke er farlig. 

Jeg blogger om ting jeg kan noe om. Det er Oslo vest stort sett og Bærum.
Daglig ser jeg så mange alkiser som sitter bak SUV'en om dagen og ved kjøkkenbordet med kartong på kvelden. 
De får gjerne en innsovningstablett og får på det før de legger seg drita fulle. Med barn. 

Barn som får kjeft hvis de røyker noe så latterlig som hasj. Nei. jeg sier ikke at hasj er sunt, men du dør ikke av det. 
Er  det noe som leder til heavyere dop er det faktisk alkohol. For når rusen ikke gir deg det du vil ha etter brennevin/pille- kombo hjemme- da er det digg med sterkere ting. Ikke tro vi ikke har tunge rusmisbrukere blant sjiktet på vestkanten. Du ser dem bare ikke. 

Jeg har hørt om betrodde helsearbeidere som sier de er gift med alkiser, skryter av at de kjøper øl til mindreårige barn mens de går til politiet hvis de blir sure på folk de ikke liker. 
Helsearbeidere som snakker med barna sine om hvor farlig hasj her. Noe de ser på jobben påstås det. Jøss. 

For er det ikke på tide politiet får slippe tullesaker? At de får jobbe med overgrep, damer som får bank av fulle menn, dyr som blir mishandlet?
At de ikke løper etter syke narkomane og ødelegger livet deres ved å bøtelegge dem for 0.3 gram hasj?

Kjendiser er bondeknøler

Når det er sagt, er inntrykket mitt at folk på Stortinget og bønder også er rimelig firkanta når det gjelder alkohol og dop. 

I dag leste jeg i Dagbladet at tjukkasen og artisten Staysman(som jeg syns virker kul ellers) reagerer på en sang av Linda Vidala 'Bængshot'. 

Mannen står bak festsanger som virkelig byr på lite hjernebry. Herlige tekster om sex og fastfood, og målet ved refrengene og videoene er å være drita full og vulgær. 


«Du er deilig, du er spretten» og «En godt stekt pizza»- er langt mer farlig enn denne her.

 


 

Jeg er drittlei dobbeltmoralen og det teite nazi- opplegget vårt til bondekultur med alkohol og trashfood. Muslimer har i det minste skjønt at det å være bleikfeit ikke er sexy.

 

Verst av alt er når disse kjendisene etter 20 kilo vektnedgang fra nøtteprogrammet Skal vi Danse byr på angst i en bok med ghostwriter de får gitt ut på store forlag. For det sier seg selv at det å gå ned i vekt er en bra ting. Noe man ikke gjør med å bælme inn på alkohol. 

Vi elsker å gjøre tapere til vinnere- hvis de ligner oss. Bare hvis de gjør det. 

Å tro at dop blir utryddet er like dumt som å tro porno blir det. 
Så mens far runker til 'barely legal', mor er utro med stallgutten og du får 6'ere går verden videre. 

 

Men dere får tåle det skjer ting. Dere får tåle at unge ikke kjøper virkeligheten i Bærum, på Tinget eller i VG og Dagbladet. 

Russesanger kommer til å leve lenger enn drittungene som kjøper dem. 


Ja til legalisering av dop. Nei til dobbeltmoral.  

Viktigst av alt: måtehold.

 

Alexia Bohwim

 

Jeg vil ha en ung kjæresteHvis jeg skal ha ny kjæreste, skal han være ung. I hvert fall yngre enn meg. Med små barn, eller ingen. 

Nei. Glem ung mann/voksen- kvinne- pisset og avleggs milf- greier.

Eller gamle damers propaganda om at vi modne er så gode i senga.

Jeg har ikke opplevd noen skuffelser sånn sett med de på egen alder, men de behandler meg som dritt etter vi er ferdige. 

Hvorfor? Vet ikke. De er flaue over meg overfor venner, de har som regel voksne barn som er fulle av fordommer mot damer som meg, og enhver kvinne over førti vet at mesteparten av eks- koner ofte er sjalu. Især her på Oslo vest. 

Siden menn kan ønske seg damer uten bagasje, kan jeg ønske meg menn uten.

For barna mine er oppdratt til å være åpensinnete og like å se moren sin lykkelig.

Dessuten er det ingen menn som er mer opptatt av hvordan kvinner ser ut, enn de som selv er i midtlivskrise.
De elsker å påpeke rynker og fett, og fortelle at 'alle vennene mine skal ha de så unge, men jeg liker deg, jeg'.
Wow. Sexy sagt. Synd jeg ikke er like 'ærlig' tilbake. 

Jeg tar vare på kroppen min så godt jeg kan. Hvorfor skal jeg da nøye meg med en som er halvfeit fordi jeg nærmer meg femti?
Som har mer hengepupper enn meg selv?

Når jeg ser meg i speilet syns jeg ikke det er ille- fordi da jeg var tretti, trodde jeg det ville se verre ut.

Unge menn har mer like interesser som meg også, og jeg foretrekker musikk og film fremfor pynteputer, dyre skiturer i Alpene, eller kjedelige turer i marka.
Jeg liker heller ikke fokuset menn over femti har på penger, mens de ikke bryr seg om hvor maten deres kommer fra.
Som veganer er det større sjanser for å finne en soulmate hvis jeg beveger meg nedover i alder. 

Ikke minst er øl bedre enn vin. Vi vet alle at gamle druer er rosiner likevel. 

Alexia

 

Tennis er sexy

 

  

 

Hest eller tennis? Det var ikke mange andre valg på Oslo Vest på syttitallet.
Ikke rart folka på østkanten hater oss og de i Bærum misunner oss.

 

Da jeg var liten og vokste opp på Frogner, syns jeg hester var kjedelig. Vel. Jeg syns vel innerst inne det var rart å sitte på en hest og ikke løpe selv. Dessuten var det ikke noe snilt å sitte i en sal å sparke en hest i siden for å gå. Et dyr som hadde metall i munnen, og ble dratt til venstre eller høyre med tøyler. Jeg ble deprimert av rideskoler, og syns dessuten ridehjelm om mulig var det teiteste hodeplagget jeg hadde sett. Etter å ha sett hvordan hestene våre på Øvrevoll hadde det, var hestesnobberiet hos Pappa Bohwim over. Muligens også fordi datteren hans, meg, sa til mennene i jockeyklubben at de ikke var menn og pekte på skoene deres i str 36. Derfor ble det tennis.

 

Av en eller annen grunn ble jeg lykkelig når jeg stod og spilte mot garasjeveggen i nabohuset til Mercedes- importør Erik O. Steen. Mamma og Pappa så dette og sendte meg på Ullern tennisklubb. Der ble jeg ertet av familievenn og tidenes kuleste norske tennisspiller Morten Rønneberg. Kjekkasen ertet meg så mye at jeg gikk omveier og geipet til ham, mens de andre jentene hang rundt ham. Så var kurset over, og jeg havnet i villa med hage igjen. Alene. Hver gang foreldrene mine vinket meg ut av huset, var jeg like entusiastisk. For vi hadde ikke råd til timer, fordi Pappa drev med innspilling av Olsenbanden. Når den hadde premiere skulle jeg få timer. Det ble mange premierer og vi reddet huset han pantsatte hver gang. Men det ble ikke noen timer. Likevel var jeg like disiplinert, og investerte ukepenger i et Fred Perry skjørt og arvet ekte Tretorn av storesøster. I speilet så jeg proff ut. Så kom dagen da regissør Petter Vennerød foreslo for faren min at jeg kanskje burde begynne å spille igjen. Mot noe annet enn garasjedøren til tålmodige Steen. Da dukket ingen ringere enn legenden Jan O. Gundersen opp. Solbrun med hvite tenner. Sammen med lillesøster ble vi plassert i en fantastisk tennishall på Skøyen. Like fantastisk var det ikke å slå en forehand etter at lillesøster hadde spiddet tribunen med samtlige baller hun konsekvent feide til siden. Da lo jeg så mye at jeg ikke klarte spille. Etter noen uker med Gundersen og en nå splittet forelskelse i Petter Vennerød og tennisesset Mats WiIander, ble jeg god.

'Hun kan nå langt', sa Gundersen til moren min. 'Hun der må drive med keramikk', sa han om søsteren min. Så kom det en ny sommer uten penger, hvor jeg tilbrakte tiden i Nordisk films studio i København der jeg drakk øl med danske rekvisitører og Ove Sprogøe. Den danske Egon Olsen. Jeg var tolv år, og lærte meg hva elefantøl var den sommeren. Men showlivet fristet ikke, og jeg ville spille tennis. Neida. Klampenborg med foreldrene mines danske kjendisvenner hadde kick på å se dyr lide på galoppbanen der. Mannen til Wenche Myhre galopperte sågar på asfalten i det fornemme boligstrøket i København. Torben Friis- Møller var likevel så kjekk at jeg skjønner jo at noen menn med hest kan være sexy. Hm. Eller? Nei. Ikke noe var mer tiltrekkende enn når helten min Errol Flynn(bedre kjent som Robin Hood)  banket Jack Warner(Warner bros) i dress. Med racket. Bildet av ham henger fremdeles inni skapet mitt. Heller det enn når han ridde rundt i tights, lissom. 

 

Hjemme igjen lå jeg fyllesjuk på pikerommet og så på bildet av Wilander. Det var noe mystisk over ham. Noe kult jeg ikke fikk tak i. Tennis var modeller og rock'n'roll. Du var ikke bedre enn motspilleren og da Wilander droppet den blonde kjæresten Annette fordi han var utro og brukte kokain visste jeg at dette var ekte kjærlighet. Fra min side. Hva er det med menn som spiller tennis og meg? Det er noe biologisk. Jeg blir seriøst keen på menn som mestrer å få en ball sneiet over nettet, og de kan være alt fra fjorten til åtti. Men det har blitt en dyr snobbesport og dessverre luker det bort kjempetalent på andre sider av byen. At Casper Ruud kommer fra Snarøen tilgir jeg. Det er et annet blogginnlegg, riktignok. Skjevdelingen som gjør tennisen blir for de privilgerte. Jeg ække der for tiden, for jeg er lik faren min. Oppdragsgiver er meg selv, og navnet mitt er mitt eget. 

 

Så hva gjør jeg hver juli? Når jeg ikke har ertet på meg kvinner som syns Derby er stas, koser jeg meg med Wimbledon. Det tok fem timer å slå ut Nadal. Fem fucking timer! Der han brukte egen fysikk og psyke på å skape spenning for en hel verden. På sin egen bekostning. I fjor hadde jeg politiet etter meg på denne tiden, i år kan jeg bare bli stoppet med hæren. For tennisen og jeg hører sammen. Jeg har valgt å ta ballen, ikke mannen. Og heier på Federer.


 

Fortsatt god Wimbledon.

 

 

Alexia

 

p.s

 

skrytealbum  fra Wimbledon- men jeg fikk da to stk til å ta av seg buksene

http://alexiabohwim.blogg.no/1445969989_da_jeg_fikk_bjrn_borg.html