hits

september 2017

Stopp vestkanthatet


Foto: Jørn Moen/Dagbladet

 

 

En idiot-far på Oslo Vest har klart å skrive noe så motbydelig internt i en mail til andre foreldre, at man burde vurdere barnevernet. 
For hvis hans attitude får lov til å gjelde, og går i arv, står alle uten mulighet til å gi barna sine dyre klær og råd til dyre ferier i fare for å bli kalt dårlig foreldre. 

Kort forklaring: en tulling vil ikke være med på dugnad til en skoletur fordi han heller vil betale det turen koster for barnet sitt, 3000. 
Mannen(født på Linderud) sier videre at det ikke er behov for dugnad i strøket han bor i da det koster så mye å bo der at alle har råd. Fra sin egen jobbmailadresse. 

https://www.dagbladet.no/nyheter/naeringslivstopp-ville-ikke-vaere-med-pa-dugnad--ikke-nodvendig-her-hvor-7-av-10-stemte-borgerlig/68720676

Mannens oppførsel har heldigvis nådd pressen, arbeidsgiveren er dødsflau, men uheldigvis gjort stigmatiseringen av oss på Oslo Vest til større mobbeofre blant sosiologer med nordlandsdialekt og feminister med a- endelser. På Facebook. Der spydighetenes mestre regjerer som små konger og dronninger. Det går hardt utover Frogner(og innvandrere. Paradoksalt nok er de innvandret til Oslo selv). 

 

De ler og ler av oss Frogner-folk på Facebook. Selv har jeg opplevd hets etter dette innlegget om fattigdom på vestkanten.

https://www.dagbladet.no/kultur/det-finnes-fattige-barn-pa-oslo-vest-ogsa/60185738

Kjente menn fra Facebook- Høgre hisset seg sånn over påstanden om fattigdom på vestkanten at barna mine fikk lese på Facebook/offentlig wall, at jeg så ut som en hore, at jeg bare kunne flytte, og at barnevernet måtte ta fra meg barna siden jeg var avbildet halvnaken. Merk: det er bare innboks som ikke er offentlig.
 

 

Denne helgen er det igjen fokus på forskjellen mellom Oslo Vest og andre steder. Fire ganger i året trår aviser til og skriver om loppemarkedene våre der vi ikke vil ha IKEA- møbler(det er fordi sånne nevnte fedre som ikke vil være med dugnad dumper dritten sin gratis på foreninger som skal tjene inn penger til ungdom i korps), russen vår er verre enn dem i Bærum(på tide med litt research?), skoleturer er visst firestjerners hotell, og at ungdommen her ikke har noe annet å bry seg med enn å erte dem uten Marc Jacobs- veske(Riis og Åsen er IKKE det samme som bydel Frogner og tidvis bydel Ullern. Vi på Frogner syns dyre vesker er harry).
 

Men dere vet at det ikke bare er å flytte hvis man har dårlig råd? Hvis et brudd har gjort du er skviset ut av eiendomsmarkedet skal du være glad du får beholde leieboligen med lav inntekt. Og sjekker du til og med utenfor Oslo er boligprisene så store at du ikke ville klart flytteomkostningene. 

Jeg er fra Frogner. Familie og venner bor her. Jeg reiser så og si aldri for det har jeg ikke råd til og alle pengene mine går til barna mine. At jeg skal pakke sammen det jeg har å flytte til ett sted der jeg ikke kjenner noen er for meg det samme som å rømme.

Dere vet at en alenemor og en skilt milliardærfrue får det samme beløpet i barnetrygd fra NAV. Selv om alenemoren neppe får mer enn minstebidraget som har ligget på det samme i over tyve år. Der fruen får flere tusen av eksen sin?

Så hva mener dere? At vi som er herfra, som ikke kjenner til noe annet, som har livet vårt her ikke skal få bo her fordi vi ikke har 3000 tusen uten dugnad?
At vi som feirer påsken i Frognerparken og ikke i Hemsedal burde plasseres i kommunale bygninger? At vi som elsket en mann som drakk bort pengene, skal lide fordi vi ville være alene?

Mener dere at det ikke er rom for oss uten A4- liv er dere like fordømmende som de nyrike som har overtatt mange steder på Oslo Vest.

For jeg vokste opp med venner med do i trappa og tobakksarvinger med egen sjåfør da jeg gikk på skole. De rike var like de fattige, og det var blandet drops selv ute på Bygdøy. Ingen lo av vaktmestergutten, og da jeg fikk min første dyre jakke sa alle gratulerer. Men de mobbet ikke venninnen min som fikk en kopi. 

Det er trist at pressen har lagt vestkanten for hat, det er trist pressen som skriver om Oslo ikke er herfra, og det er trist det ikke er lov å ha dårlig råd uten at det skal bli andres sak. Jeg flytter ikke, jeg har ikke råd. Jeg har ikke lyst å dra opp femte generasjon Frogner- barn vekk fra røttene sine. 

Jeg kjemper heller for mer støtte til de som trenger det, og at skattepengene mine heller går til å styrke helsestasjoner enn at Mette- Marit får ny logo til barna sine og seg selv. Kjøpt av en 'designer' på Frogner, som tilhører en gjeng som får de gode oppdragene. 

Btw. Merk dere at motesidene i VG og Dagbladet hyller designerne fra Frogner så ingen andre byer slipper til. 

Merk dere at det er på tide å ta ett oppgjør med nettopp disse som lager forskjells- Norge ved hjelp av kameraderi. 

Merk at pressen er med på å skape klasseskiller.

Det er å tide å brette opp ermene og gjøre Oslo Vest mer levelig. 

Jeg går først i bresjen for å slåss om et samfunn der empati er viktigere enn å få en sekser. 
Jeg skal bli her på vestkanten og slåss mot idioter som sier dugnad ikke er nødvendig, jeg skal slåss for mer empati med aleneforeldre og lavtlønnede.

Så kanskje dere skjønner vi ikke er så ulike på den riktige siden av elven. 

 

Alexia